Proiectul "Promovarea achizitiilor publice ecologice prin crearea unui cadru favorabil pentru instruirea achizitorilor publici" este finantat de Comisia Europeana, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, si va fi derulat de Ministerul Mediului, in parteneriat cu Institutul National de Administratie (INA), informeaza NewsIn.

"Scopul acestui proiect este modernizarea administratiei publice centrale, din punct de vedere al achizitionarii de produse, servicii si lucrari, pentru a include criterii ecologice in documentatia de atribuire, reducand astfel impactul asupra sanatatii umane si asupra mediului. Proiectul se adreseaza specialistilor in achizitii publice din administratia publica centrala", se mai arata in comunicat.

La sfarsitul acestuia vor fi formati si certificati 40 de achizitori publici in domeniul achizitiilor publice ecologice.

Achizitorii vor invata cum sa introduca criterii ecologice in caietele de sarcini atunci cand se fac licitatii de bunuri, servicii si lucrari. Cursurile se vor desfasura dupa modelul "formare de formatori", pentru ca achizitorii instruiti in cadrul acestor module sa aiba oportunitatea de a instrui alti colegi de bransa in domeniul achizitiilor ecologice.

De asemenea, proiectul va avea in vedere elaborarea unui Ghid pentru sustinerea de sesiuni de training in domeniul achizitiilor publice ecologice si a unei Retele a achizitorilor publici specializata in domeniul achizitiilor publice ecologice.