Potrivit unei Hotarari de Guvern, care a intrat in vigoare marti, marile proiecte de investitii trebuie sa primeasca avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes Public si Locuinte, care functioneaza pe langa Ministerul Dezvoltarii.

"Acest organism a fost infiintat pentru avizarea investitiilor mai mari de 20 de milioane de euro, pentru ca s-a constatat ca se aprobau anumiti indicatori tehnicoeconimici si apareau alti indicatori in Guvern", a declarat secretarul de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Razvan Murgeanu, citat de NewsIn.

Potrivit actului normativ, scopul infiintarii Consiliului Interministerial il constituie analizarea si avizarea documentatiilor tehnicoeconomice pentru proiectele de investitii publice, care sunt in competenta de aprobare a Guvernului.

"Termenul de analiza si intocmire a raportului sintetic de analiza de catre Secretariatul Consiliului Interministerial este intre 5 si 20 de zile lucratoare. Pentru operarea modificarilor si completarilor solicitate in cadrul sedintei de avizare, termenul de solutionare de catre ordonatorul principal de credite este intre 5 si 15 zile lucratoare, in functie de complexitatea modificarilor si completarilor. Pentru obiectivele de investitii aprobate, avizulConsiuliului Interministerial se intocmeste in termen de cel mult 5 zile de la data sedintei de avizare", se arata in document.

Din Consiuliu fac parte reprezentanti ai ministrului dezvoltarii, ai ministerului de finante, ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului, Ministerului Apararii, Ministerului Sanatatii,Ministerului Turismului si un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului.