Doar 12% dintre participantii la studiu sunt de parere ca turbulentele de pe piata fortei de munca nu ii afecteaza. In schimb, 11% spun ca nu li se mai permite avansarea in post.

Cei mai afectati sunt de criza economica sunt candidatii cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani. 41% din aceasta categrie afirma ca a scazut numarul de locuri de munca, 20% spun ca primesc salarii mai mici fara de anul 2008 iar 14% au acceptat un loc de munca sub nivelul lor de pregatire. Alti 12% din respondenti declara ca nu pot avansa pe scara ierarhica in compania angajatoare.

Majoritatea respondentilor provin din capitala si afirma ca mediul de lucru si salariile au suferit modificari negative in raport cu perioada de dinaintea declansarii crizei. In schimb, 17% dintre constanteni declara ca nu sunt afectati din punct de vedere al avansarii in functie. In Cluj, peste 47% dintre participantii la sondaj se plang de scaderea numarului de joburi vacante pentru nivelul lor de cariera, iar 26 de procente spun ca le sunt oferite salarii mai mici fata de alti ani.

Sondajul a fost efectuat in perioada 8 - 21 aprilie 2009 pe site-ul de recrutare MyJob pe un esantion de 4140 de respondenti. Dintre acestia 29% sunt absolventi de facultate in timp ce 21% sunt in curs de finalizare a studiilor superioare.

MyJob.ro, parte a companiei Netbridge Services, este al treilea jucator de pe piata portalurilor de recrutare din Romania. Principalii sai competitori sunt site-urile eJobs si BestJobs, parte a Neogen.