"Am accelerat atat cat s-a putut discutiile despre centura ocolitoare a Craiovei pentru ca este un proiect finantat din fonduri ISPA si depinde foarte mult de fondurile europene si nu depinde foarte mult de deciziile mele. Am discutat in trei randuri despre acest proiect si am accelerat toata procedura in asa fel incat licitatia sa aiba loc in lunile urmatoare si dupa aceea sa inceapa realizarea lucrarilor. Poate, daca totul va merge bine, sa inceapa in toamna asta. Lucrarile depind de mai multe lucruri. La licitatii pot aparea contestatii, se mai dau in judecata. Toate aceste lucruri pot sa mai intarzie lucrarile”, a precizat Radu Bercean, citat de NewsIn.

Ministrul Transporturilor a declarat ca s-au luat in calcul mai multe variante pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Craiova. Unele dintre ele au picat atunci cand pe traseul pe unde trebuia sa fie construita artera au aparut mai multe impedimente.

"S-au luat in calcul trei variante pentru traseul acestei rute ocolitoare. Este vorba de drumul care duce de la Caracal la Craiova, drumul care duce de la Bals la Craiova si a mai existat o varianta foarte scurta, care pana la urma a fost parasita pentru ca pe acolo sunt multe alte lucruri, printre care si probleme cu expropierea terenurilor, iar asta ar fi o varianta cu subvariante. Mai exista probleme cu trecerea unor linii de cale ferata. Pe ruta cea mai scurta sunt foarte multe vile ale foarte multora cu foarte multe interese care nu mai sunt interese neaparat de facut centura ocolitoare, sunt interese legate de altele”, a explicat ministrul.

Radu Berceanu a mai mentionat faptul ca atunci cand va fi construita Autostrada Sudului, o portiune din aceasta artera va avea rol dublu, unul fiind de centura ocolitoare a municipiului Craiova.