"Guvernul face eforturi sustinute sa achite salariile si pensiile in aceasta perioada dificila de criza. Vreau sa stiti ca, in acest an, cheltuielile cu salariile si pensiile sunt mai mari decat cheltuielile din anul 2008, cand am avut o crestere economica de 7,8% si, din nefericire, am fost lasati cu un deficit de 5,2%. De ce ? Pentru ca anului trecut, am avut cresteri fie de pensii, fie de salarii, incepand cu diverse luni ale anului, iar in 2009 platim pentru intreg anul aceste majorari", a declarat Boc, citat de NewsIn.

Premierul a adaugat ca Executivul face un efort "consistent si sustinut" pentru a putea sa achite in continuare salariile si pensiile la acelasi nivel si chiar cauta solutii pentru cresterea lor. "Spun foarte clar si raspicat: este sigur ca anul acesta vor fi inghetate salariile demnitarilor. De acest lucru va pot asigura. Niciun fel de majorare salariala nu va avea loc cu privire la demnitari. Este vorba despre peste 7.000 de persoane care intra in categoria demnitarilor sau persoanelor asimilate calitatii de demnitar. Pentru ceilalti, speram sa gasim resurse financiare pentru majorarea salariilor", a declarat seful Executivului.

Executivul a prelungit ieri, pana la 31 decembrie 2009, actele normative care reglementeaza salarizarea in sectorul bugetar, ceea ce presupune o inghetare a salariilor bugetarilor pana la finele anului. Premierul Emil Boc a precizat, la finalul sedintei de Guvern, ca in masura in care vor exista resurse financiare nu este exclusa majorarea salariilor mici in acest an.