Oamenii de afaceri italieni propun Executivului reducerea numarului de taxe si tarife si simplificarea legislatiei muncii, ca masuri de sprijinire a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit presedintelui Unimpresa, Stefano Albarosa.

"In momentul de fata o firma trebuie sa aiba doi sau trei specialisti doar pentru a sti ce are de platit si catre cine. Este un sistem diabolic in care e absolut imposibil sa fii corect. Cu atatea taxe si tarife, circa 558, e imposibil ca o agentie de control sa nu-ti gaseasca ceva in neregula, supunand astfel oamenii de afaceri santajului autoritatilor", a declarat, ieri, presedintele patronatului oamenilor de afaceri italieni Unimpresa, Stefano Albarosa, scrie NewsIn.

De asemenea, reprezentantii Unimpresa propun executivului reducerea TVA pentru achizitia utilajelor de productie, introducerea unei dobanzi preferentiale pentru IMM-uri, precum si a unui credit fiscal de pana la 75% din contravaloare TVA-ului investitiilor cu efect multiplicator in economie.

Albarosa a solicitat Executivului luarea de masuri pentru scoaterea la suprafata a economiei subterane, care in 2008 a ajuns la 21% din PIB. Potrivit datelor Unimpresa, doar evaziunea fiscala la plata TVA s-a ridicat anul trecut la aproximativ 24 miliarde de lei.

Reprezentatii IMM din Romania, prezenti la conferinta de presa sustinuta de Unimpresa, au declarat ca sunt dezamagiti de neintroducerea de la 1 aprilie a scutirii de la plata impozitului pe profit reinvestit, asa cum s-a stabilit initial cu Executivul in momentul in care era alcatuit bugetul de stat pentru acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ford Trucks a intrat pe piata din Romania cu tinte ambitioase