Ministerul Muncii a convenit cu sindicatele sa se reintalneasca luni, pe 4 mai, intr-un grup restrans, in care sa incerce sa gaseasca raspunsuri la propunerile de echivalare a functiilor din sistemul public, a spus secretarul de stat din ministerul de resort Valentin Mocanu.
"Batem pasul pe loc atata vreme cat Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul de Interne nu coopereaza pentru legea unica a salarizarii. Nu acceptam legi separate de salarizare pentru sectorul bugetar", a declarat ieri vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, scrie NewsIn.

Miercuri a avut loc cea de-a saptea intanire intre reprezentantii sindicatelor si Ministerul Muncii pe problema legii unice de salarizare in domeniul bugetar.

"Aceasta lege nu va fi niciodata realizata in acest ritm, iar daca ea va fi vreodata facuta va fi o simulare de lege. Acum Ministerul Muncii ne propune functii intamplatoare", a declarat vicepresedintele Alma Mater, Hadar Anton, si a adaugat ca Ministerul Muncii nu a pus la dispozitie nicio grila de salarizare.

"Politistii nu sunt salariati de lux si ne intereseaza sa intram in aceasta grila de salarizare, insa solutia este una de natura politica", a declarat vicepresedintele Pro Lex, Vasile Lincu.

El a atras atentia ca pana la sfarsitul lunii mai trebuie sa se realizeze echivalarea functiilor, iar "Consiliul superior al Magistraturii (CSM), Ministerul de Interne si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu au adus nomenclatoare de echivalare a functiilor la intalnirea de azi".

"Am convenit cu sindicatele sa ne intalnim intr-un grup de lucru restrans luni dimineata. Daca nu vom primi raspunsuri la propunerile de echivalare de la ministere, vom incerca sa le gasim in grupul de lucru", a declarat secretarul de stat in ministerul muncii, Valentin Mocanu.
El a precizat ca "pana la sfarsitul lunii mai am sarcina sa finalizez aceasta etapa a legii si voi propune ca intr-una din intalnirile grupului de lucru fiecare minister sa trimita reprezentanti la nivelul secretarilor de stat".

"Ministerul de Interne a refuzat sa puna la dispozitia Ministerului Muncii grilele de salarizare sub pretextul ca sunt secrete de serviciu sau, chiar mai mult, secrete de stat", a spus vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea.

Premierul Emil Boc declara saptamana trecuta ca Executivul a aprobat principiile Legii salarizarii unice in sistemul bugetar, urmand ca proiectul de Lege sa fie elaborat de Ministerul Muncii pana pe 30 iunie 2009.

Boc a mai spus ca legea salarizarii unice va fi implementata pe o perioada de trei ani, incepand cu 2010, iar raportul dintre salariul minim pe economie si salariul de baza maxim va fi de cel mult 1 la 15, prin cresterea salariilor mici si medii, concomitent cu inghetarea sau majorarea cu sume mici a salariilor mari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri