Ministerul de Finante lucreaza de zor la bugetul pentru 2006 pe care-l va discuta cu reprezentantii FMI.

Specialistii studiaza influenta pretului ridicat al petrolului si al gazelor in evolutia PIB si in buget. "Am avut o discutie cu reprezentantii FMI si am stabilit pasii legati de constructia bugetului pe 2006. In curand vom incepe sa ne uitam impreuna la cifre", a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. El a adaugat ca Joaquin Almunia, comisarul european pentru Afaceri Monetare, i-a recomandat sa continue colaborarea cu FMI pe probleme legate de macrostabilitate.

BANII.

FMI nu accepta un deficit bugetar mai mare de 1% din PIB, iar Vladescu spera sa adune o parte din bani din economia gri, neagra sau netaxata pana acum. Ministrul a pus ochii pe industria alcoolului, a petrolului, pe jocurile de noroc, pe firmele mici si mijlocii care nu dau TVA la stat si pe producatorii si comerciantii de tutun. "Vor exista modificari la Codul Fiscal si la Codul de Procedura Fiscala care vor pune noi reguli la antrepozite si la producatori", a declarat ministrul. Vladescu a precizat ca nu-i pasa daca mediul de afaceri va fi complet bulversat de schimbarile prea bruste si prea dese. "Vreau sa intorc cu fundul in sus acest mediu de afaceri, pentru ca este evazionist", a declarat Vladescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri