Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, a declarat in cadrul audierilor Comisiei de Cercetarea Abuzurilor Coruptiei a Camerei Deputatilor ca este posibil ca pretul gazelor si al energiei electrice sa scada si de la 1 iulie.
"Este posibila o ieftinire a pretului energiei electrice si a gazelor si de la 1 iulie, dar acum nu avem date si cifre. Cu o saptamana inainte de aceasta data, vom anunta decizia pe care am luat-o in acest sens, in urma analizelor ce vor fi facute", a afirmat Petru Lificiu, citat de NewsIn.

Ultima data, energia electrica livrata populatiei s-a scumpit cu 4,4%, de la 1 iulie 2008.

De asemenea, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca pretul gazelor livrate populatiei sa scada cu 3%, de la 1 mai 2009.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

E.ON Romania a anuntat marti ca ar putea sa actioneze in justitie Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), din cauza deciziei autoritatii de ieftinire a gazelor cu 3%, de la 1 mai, spun reprezentantii E.ON Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ANRE reduce tarifele de transport si distributie a electricitatii