Comenzile noi din industrie s-au redus in martie cu 15,6% fata de aceeasi luna din 2008, marcand a patra luna consecutiva de scadere, insa ritmul s-a stabilizat sub 16%.


De la primul impact major al crizei asupra comenzilor noi din industrie, acestea s-au redus, in ritm anual, cu 9% in decembrie, cu 34,5% in ianuarie si cu 15,9% in februarie. Ultima luna de crestere fata de intervalul similar din anul precedent a fost noiembrie 2008, cand comenzile noi din industrie au avansat cu 2,7%, spune NewsIn.

In martie, comenzile noi din industria bunurilor de folosinta indelungata au cazut cu 38,3%, iar cele din industria bunurilor intermediare, cu 32,9%. O scadere mai moderata a fost inregistrata la comenzile pentru bunurile de uz curent (-9,9%).

In schimb, comenzile din industria bunurilor de capital au crescut cu 3,5%.

Fata de februarie, comenzile noi din industrie au avansat cu 4,1%, pe fondul cresterilor inregistrate de comenzile noi in toate domeniile de activitate. Industria bunurilor de uz curent a avut un ritm lunar de crestere a comenzilor noi de 8,6%, cea a bunurilor intermediare, de 5,8%, a bunurilor de folosinta indelungata, de 4,9%, iar comenzile de pe segmentul bunurilor de capital au sporit cu 1,5%.

In primele trei luni din acest an, comenzile noi din industrie au scazut pe ansamblu cu 22,7%, ca urmare a prabusirii comenzilor de bunuri intermediare (-43,8%) fata de perioada ianuarie-martie 2008. Alte scaderi importante au avut loc, in primul trimestru, in industria bunurilor de folosinta indelungata (-32,3%) si industria bunurilor de uz curent (-9,9%).

In schimb, comenzile din industria bunurilor de capital au crescut cu 2,3%.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Despre entertainment in capitalism, cu Laura Coroianu, EMAGIC