Vicepremierul Dan Nica a declarat, astazi, dupa ce a participat la intalnirea cu sindicatele din invatamant, ca Executivul intentioneaza sa preia grila de salarizare a bugetarilor din Germania, deoarece aceasta este "cea mai eficienta si reprezinta un model functional".
Potrivit lui Nica, salarizarea bugetarilor se va face, astfel, conform unor grile intre salariul minim si cel maxim, cu pastrarea raportului intre acestea existent in Germania, anunta NewsIn.

"Facem toate eforturile ca salariile sa nu fie reduse in acest an, iar daca economia romaneasca va incepe sa isi revina in a a doua jumatate a anului, ne vom gandi la cei care au salarii mici. Acordul FMI spune ca trebuie sa avem grija de categoriile cele mai defavorizate", a mai spus Nica.

In privinta Legii unice de salarizare, vicepremierul a spus ca acest act normativ va aseza cadrele didactice acolo unde le este locul.

Intalnirea sindicalistilor cu reprezentantii guvernului are loc la sediul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

La finalul intalnirii, cele patru federatii sindicale din invatamant ar urma sa comunice decizia birourilor executive cu privire la greva generala.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Meserie platita bine: cat castiga un inspector de munca la stat