Oficiul de Politie al Uniunii Europene (Europol) a scos la concurs un post de director adjunct la care poate candida orice roman care indeplineste anumite criterii, salariul de baza oferit fiind de circa 13.600 de euro brut. Pe langa salariul de baza, se pot acorda si anumite alocatii familie, dupa caz.
Astfel, directorul adjunct al Europol poate primi lunar 5% din salariul de baza, respectiv 680 de euro brut, sub forma de alocatie pentru sustinerea gospodariei, 284 de euro net pentru fiecare copil aflat in intretinere si peste 1.200 de euro brut ca alocatie de expatriere.

Per ansamblu, pachetul salarial lunar pentru postul de director adjunct la Europol poate depasi 16.000 de euro brut. Comparativ, seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) Petre Toba a incasat venituri lunare de peste 9.100 de lei ( 2.500 de euro) in 2008, potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul institutiei. In Romania, salarii mai mari de 15.000 de euro se intalnesc la nivel de top management, in cadrul multinationalelor.

Pentru a putea aplica pentru jobul scos la concurs de Europol, candidatii din Romania trebuie, printre altele, sa aiba studii universitare sau echivalente, sa beneficieze de cel putin 10 ani de experienta manageriala, sa cunoasca foarte bine cel putin doua limbi oficiale ale Uniunii Europene (UE) si sa fie diplomati.

Functia de director adjunct al Europol presupune gestionarea si supravegherea activitatilor asigurare a unui sprijin operational si de investigare eficient acordat statelor membre pentru indeplinirea cerintelor autoritatilor de aplicare a legii respective.

Selectia candidaturilor va avea loc in al doilea si al treilea trimestru din 2009, iar directorul adjunct al Europol va incepe sa lucreze efectiv din ianuarie 2010.

Castigurile lunare ale directorului adjunct din cadrul Europol sunt similare cu cele ale directorului general adjunct al Directiei Generale de Extindere (DGE) din cadrul UE.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis: Climatul politic s-a imbunatatit; abordarile sunt europene