Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat ca doreste cresterea veniturilor bugetare prin aducerea la lumina a zonelor din economie inca netaxate, dar si prin majorarea unor taxe marginale.
"Lucram acum in minister pe mai multe zone, cum ar fi industria alcoolului, tigari, industria petroliera, cea a jocurilor de noroc si cea a intreprinderilor mici si mijlocii care ocolesc plata taxei pe valoare adaugata. Vrem sa vedem ce se poate face pentru un control mai bun, pentru a elimina contrabanda si contrafacerea din anumite segmente", a declarat Sebastian Vladescu. El a precizat ca numarul antrepozitelor fiscale va fi diminuat intrucat aceasta a fost identificata ca fiind principala zona de evaziune.
Totodata, ministrul Finantelor a reafirmat faptul ca se gandeste la anumite parghii pentru a determi-na o majorare a pretului minim de referinta la anumite produse, cum ar fi tigarile. "Aceasta masura trebuie insa foarte bine gandita deoarece se va incerca contracararea ei printr-o crestere a contrabandei", a spus Vladescu. Cu toate acestea, el spera ca masurile viitoare sa bulverseze "mediul de afaceri care genereaza evaziune fiscala".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ne asteapta un nou impozit auto