Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea a crescut cu 1330,3% in luna aprile 2009, comparativ cu aprilie 2008, de la 1.055 de suspendari de activitatea la nivelul intregii tari la 14.035, a anuntat Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
In privinta dizolvarilor voluntare, comparativ cu aprilie 2008, in perioada 1 - 30 aprilie 2009 numarul acestora a inregistrat o crestere de 514,4%, de la 305 la 1.569.

De asemenea, statistica radierilor voluntare, realizata de Oficiul National al Registrului Comertului, in perioada aprilie 2009, arata o crestere a acestora de 279,7%, comparativ cu aceesi perioada a anului trecut, de al 811 la 2.269.

Potrivit datelor ONRC, la sfarsitul lunii aprilie, in Romania activau 1.117.251 de comercianti, din care 324.734 erau persoane fizice, iar 792.517 erau persoane juridice.

Peste 600 de patroni brasoveni au decis, in luna aprilie, sa-si "inghete" activitatea firmelor pe care le conduc, de teama impozitului forfetar.

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) a solicitat ieri modificarea codului fiscal prin introducerea in legislatiei a unui an fiscal, altul decat cel calendaristic, si posibilitatea agentilor economici de a beneficia de rambursarea taxelor si impozitelor in termen legal, a spus Ionut Simion.

Potrivit partenerului in departamentul de taxe al companiei PriceWaterHouse Coopers
si membru in cadrul consiliului director al AmCham, Ionut Simion, Camera de Comert Americana in Romania lucreaza in prezent la punerea la punct a unui set complex de masuri privind toate titlurile din codul fiscal, in sensul imbunatatirii amendarii si modernizarii prevederilor existente, astfel incat codul fiscal sa fie un element util, atat pentru autoritati, cat si pentru agentii economici.

"Ca masuri, promovam introducerea legislatiei de holding, care sa dea sansa agentilor economici sa isi desfasoare activitatea in Romania, nu in alte tari care au o legislatie mai permisiva. De asemenea, dorim introducerea unor reglementari care sa permita agentilor economici sa foloseasca un an fiscal, altul decat cel calendaristic, care se utilizeaza in prezent si masuri care sa permita agentilor economici sa beneficieze de rambursarea impozitelor si taxelor pe care le au de primit de la stat, in termenul legal sau sa beneficieze de dobanzi pentru sumele care stau la bugetul de stat", a mai spus, citat de NewsIn, Ionut Simion.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PwC: Toate prognozele pentru Romania indica o incetinire a economiei