Potrivit datelor prezentate de AJOFM Arad, cele mai multe disponibilizari sunt anuntate in sectorul fabricarii echipamentelor electrice (178 persoane) si in cel al serviciilor combinate de ingrijire medicala si asistenta sociala (112 persoane).

„Pana la data de 4 mai, au fost notificate catre AJOFM Arad 604 disponibilizari, care sunt prognozate pentru perioada mai – iunie“, se arata intr-o informare a AJOFM Arad.

Conform notificarilor facute de agentii economici din judetul Arad, in perioada mai - iunie, mai sunt prognozate 74 de disponibilizari in sectorul constructiilor de cladiri, 56 in cel de productie si furnizare energie electrica, 44 din domeniul fabricarii de imbracaminte, 40 din sectorul tabacire, finisare piei. De asemenea, mai sunt prognozate disponibilizari in domeniile lucrari de geniu civil (29), fabricarea mobilei (27), aparare (21) constructii metalice (12).

Reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Arad au precizat ca situatia disponibilizarilor anuntata de angajatori pentru perioada mai - iunie se poate schimba, deoarece unii dintre ei ar putea reveni asupra deciziei de a renunta la forta de munca.

Conform datelor Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, rata somajului in judetul Arad a fost in luna aprilie de 4,7 la suta.