"Criza nu este o scuza pentru stagnarea procesului de reforma. Dincolo de descentralizare si de simplificarea administratiei, aveti trei legi de facut anul acesta, de sustinut si de aprobat in Parlament. Prima este Legea salarizarii personalului bugetar, a doua Legea pensiilor. Stiu partidul din 1992. Tot timpul ati vorbit de echitate. Aveti sansa sa restabiliti echitatea in sistemul public de salarizare si in cel de pensii. Faceti-o!", a spus Basescu la lansarea candidatilor PD-L pentru europarlamentare.

A treia lege invocata de Basescu este Legea raspunderii fiscale, act normativ despre care presedintele a mentionat ca bloca angajarea bugetului Romaniei fara vointa puterii legislative si executive. "Nimeni sa nu mai indrazneasca sa considere bugetul un sac fara fund din care sa ne infruntam in functie de interese", a motivat presedintele necesitatea acestei legi.

Basescu a sustinut ca solidaritatea sociala va putea ducea la depasirea consecintelor crizei economice si si-a exprimat speranta ca primele semne ale insanatosirii economiei vor aparea cat mai repede. "Din criza ori iesim toti impreuna, ori nu iesim niciunul. Asta inseamna solidaritate" a spus seful statului, citat de NewsIn.

Basescu a amintit ca guvernatorul Bancii Nationale a dat ca termen luna iunie pentru primele semne de revenire a economiei, dar a spus ca el nu se grabeste in enuntarea unui termen. "Raman optimist, dar nu vreau sa ma grabesc", a adaugat Basescu.