Numarul IMM-urilor care vor intra in faliment ar putea creste in perioada urmatoare cu un procent peste valoarea estimata, ca urmare a introducerii impozitului forfetar, a declarat presedintele PNTCD, Marian Petre Milut.
Potrivit liderului taranist, Guvernul a actionat prin taierea oricarei parghii de supravietuire pentru micii intreprinzatori. "Guvernul practica o politica de asistenta sociala, potrivita unei perioade de campanie electorala, nu uneia de criza economica. Rezultatele acestei politici vor fi scaderea nivelului de trai al populatiei pe termen lung si distrugerea micilor intreprinzatori", a declarat presedintele PNTCD, citat de NewsIn.

Marian Petre Milut sustine ca IMM-urile se vor confrunta cu grave probleme financiare in perioada urmatoare. "Fara acces la credite, fara posibilitatea de a obtine finantari europene din cauza coruptiei institutionale, fara facilitati fiscale si impovarati de impozite, intreprinzatorii se vor orienta spre economia la negru pentru a putea supravietui", a mai precizat presedintele PNTCD.

Acesta considera ca piata subterana va creste cu cel putin 10 procente pana la finalul anului, Romania fiind singura tara care impoziteaza pierderea unei societati comerciale.
Presedintele PNTCD a sustinut ca partidele aflate la guvernare adopta discursuri demagogice, fara a-si asuma responsabilitatea pentru greselile de strategie.

Intr-o intalnire cu oamenii de afaceri din Oradea, Marian Milut a prezentat conceptul de patriotism economic pe care il promoveaza. Stategia se axeaza pe sustinerea intreprinzatorilor si produselor romanesti in Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri