Potrivit liderului taranist, Guvernul a actionat prin taierea oricarei parghii de supravietuire pentru micii intreprinzatori. "Guvernul practica o politica de asistenta sociala, potrivita unei perioade de campanie electorala, nu uneia de criza economica. Rezultatele acestei politici vor fi scaderea nivelului de trai al populatiei pe termen lung si distrugerea micilor intreprinzatori", a declarat presedintele PNTCD, citat de NewsIn.

Marian Petre Milut sustine ca IMM-urile se vor confrunta cu grave probleme financiare in perioada urmatoare. "Fara acces la credite, fara posibilitatea de a obtine finantari europene din cauza coruptiei institutionale, fara facilitati fiscale si impovarati de impozite, intreprinzatorii se vor orienta spre economia la negru pentru a putea supravietui", a mai precizat presedintele PNTCD.

Acesta considera ca piata subterana va creste cu cel putin 10 procente pana la finalul anului, Romania fiind singura tara care impoziteaza pierderea unei societati comerciale.
Presedintele PNTCD a sustinut ca partidele aflate la guvernare adopta discursuri demagogice, fara a-si asuma responsabilitatea pentru greselile de strategie.

Intr-o intalnire cu oamenii de afaceri din Oradea, Marian Milut a prezentat conceptul de patriotism economic pe care il promoveaza. Stategia se axeaza pe sustinerea intreprinzatorilor si produselor romanesti in Europa.