Garda Financiara a desfasurat 2.865 de actiuni de control intre 27 aprilie si 3 mai, in urma carora a atras la bugetul de stat sume suplimentare de 3,581 milioane lei si a confiscat bunuri de aproape 8,27 milioane lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Din sumele atrase, au fost incasate 2,14 milioane lei, potrivit NewsIn.

Din cele 2.644 de acte de control incheiate, 115 dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu total de 50,6 milioane lei, iar sumele atrase la buget prin actiunea de sprijinire a organelor fiscale se ridica la 77,2 milioane lei.

"Actiunile de control desfasurate comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale", potrivit ANAF.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, aflat in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si