CFR Marfa a semnat participarea la un proiect al Comisiei Europene a Cailor Ferate (CER) pentru atragerea de fonduri europene in valoare de doua milioane de euro destinate modernizarii locomotivelor din dotare, a anuntat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).
Astfel, potrivit MTI, locomotivele vor fi dotate cu un sistem de comanda si control (ETCS), care asigura realizarea unui control continuu al vitezei trenului, nedepasindu-se astfel limita autorizarii de miscare. De asemenea, sistemul detecteaza pozitia trenului si supravegheaza integritatea acestuia, in cel de al treilea nivel de functionare a sistemului, anunta NewsIn.

Ca urmare a finalizarii studiului tehnico-financiar comandat de Comisia Europeana a Cailor Ferate (CER) privind oportunitatea implementarii unui astfel de sistem, studiu la care CFR Marfa a fost partener, societatea a semnat participarea la acest proiect.

Finantarea proiectului va fi asigurata din fonduri europene prin TEN–TEA (Trans-European Transport Network Executive Agency). In cadrul proiectului pilot ERTMS – Romania vor fi echipate doua locomotive care apartin CFR Marfa cu instalatie de bord ETCS (Europeacn Train Control System).

In plus, potrivit MTI, prioritatea maxima a implementarii acestui proiect o constituie asigurarea interoperabilitatii pe coridoarele IV si IX. In acest sens exista o stransa colaborare intre ministerele de resort din Romania, Ungaria si Bulgaria in vederea introducerii acestui sistem la trecerile de frontiera.

La nivel european se desfasoara in perioada 2007-2013 proiectul ERTMS – European Rail Traffic Management System (Sistemul european de gestionare a traficului feroviar). Scopul acestui proiect este de a asigura interoperabilitatea retelelor feroviare, de a optimiza capacitatea si de a eficientiza infrastructura, in special pentru transportul de marfa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri