Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca reprezentantii Comisiei Europene au dreptate in ceea ce priveste declansarea procedurii de deficit excesiv si considera ca Executivul va reusi sa aduca situatia "pe un fagas normal".
"Comisia Europeana are dreptate in ceea ce face si sanctioneaza toate tarile care nu sunt capabile sa isi managerieze corect finantele publice si cei care astazi vin si ne tin lectii despre strategie si management fiscal ne-au lasat aceasta situatie dificila pe cap. Iar noi credem ca vom reusi sa punem lucrurile pe un fagas normal si primele semne pozitive apar", a declarat Pogea, citat de NewsIn.

Premierul Emil Boc a spus ca Guvernul va face "tot ce ii sta in putinta" pentru a limita deficitul bugetar si pentru a evita, astfel, sanctiunile financiare ce ar putea fi impuse Romaniei.

"Nu mi-as fi dorit acest lucru, cred ca niciun roman nu este bucuros de faptul ca trebuie sa plateasca incompetenta liberalilor din anul 2008. Acest Guvern va face tot ce ii sta in putinta pentru a limita deficitul bugetar, pentru a evita sanctiunile financiare, pentru ca principala consecinta a dezastrului liberal lasat in 2008 o reprezinta posibilitatea ca Romania sa piarda fonduri UE si de a fi sanctionata cu miliarde de euro", a spus Boc.

Comisia Europeana (CE) a declansat miercuri procedura de deficit excesiv impotriva Romaniei, considerand ca deficitul bugetar de anul trecut, de 5,4% din PIB, a fost cauzat in principal de cheltuielile cu salariile bugetarilor si doar in mica masura de criza economica globala.

Romania a urmat o politica bugetara prociclica in perioada de crestere exploziva a cererii 2005-2008, deficitul global crescand de la 1,2% in 2005, la 5,4% din PIB in 2008, in ciuda cresterii medii reale a PIB-ului de 6,5%. Aceasta evolutie reflecta in mare masura slaba planificare si executie bugetara, considera Comisia


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri