Guvernul vrea sa faca o noua rectificare bugetara in vacanta parlamentara de vara, sa scuteasca CNH de la plata obligatiilor fiscale si intentioneaza sa proroge sau sa modifice termene din acte normative cu putere de Lege, arata proiectul de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.
Guvernul este abilitat ca, de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, dar nu inainte de incheierea primei sesiuni ordinare a anului 2009, si pana la reluarea lucrarilor Parlamentului in cea de a doua sesiune ordinara a anului 2009, sa emita ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice, potrivit NewsIn.

Astfel, in domeniul Finantelor, se preconizeaza o noua rectificare a bugetului de stat si a bugetului de asigurari sociale si adoptarea unei OG privind scutirea de la plata obligatiilor fiscale in cazul Companiei Nationale a Huilei (CNH). Tot in vacanta parlamentara de vara, Executivul vrea sa reglementeze unele aspecte financiar-contabile privind implementarea programului Facilitatea de Tranzitie, sa ia masuri privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor pentru implementarea proiectelor necontractate din fondurile Programului Phare National 2006 si privind gestionarea si utilizarea fondurilor pentru Obiectivul „Cooperare teritoriala europeana”. Alte masuri financiar-bugetare ce vor fi reglementate vizeaza descentralizarea sistemului de sanatate si participarea Romaniei la EXPO 2010 din Shanghai.

In domeniul Economiei, masurile reglementate vor viza acreditarea organismelor de evaluare a conformitatii, iar in domeniul protectiei sociale - serviciile de ingrijire si educare a copiilor pe timpul zilei si serviciile de tip familial.

In domeniul Administratie publice si interne, masurile vor privi transmiterea unor institutii publice din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului in subordinea administratiilor locale, ca urmare a descentralizarii, modificarea OG 83/2001 privind functionarea serviciilor pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple si a serviciilor regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor. Tot in timpul vacantei parlamentare de vara, Executivul vrea sa modifie OG 36/2006 privind instituirea preturilor locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei prin sisteme centralizate.

In ceea ce priveste Transporturile, prin Ordonanta vor fi luate masuri privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Investigatii Accidente in Aviatia Civila, vor fi modificate OG 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor, OUG 109/2005 privind transporturile rutiere, Legea 265/2008 privind auditul de siguranta rutiera, OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora. Guvernul vrea totodata sa reglementeze prin OG activitatea scolilor de soferi auto si a instructorilor.

Ministerul Sanatatii va inainta un proiect de Ordonanta privind organizarea, functionarea si finantarea rezidentiatului si altul pentru modificarea OUG 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice.

In Agricultura vor fi luate masuri pentru accelerarea absorbtiei sumelor alocate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si prin Fondul European pentru Pescuit si va fi abrogata OG 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri