Romania a inregistrat in aprilie cea mai ridicata rata a inflatiei anuale din Uniunea Europeana, de 6,5%, de peste cinci ori mai mare decat in UE, iar pe locurile urmatoare s-au clasat Lituania si Letonia, cu cate 5,9%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistica, Eurostat.

Institutul National de Statistica a anuntat ca rata anuala a inflatiei a coborat in aprilie in conformitate cu estimarile analistilor, pana la 6,45%, de la 6,71% in martie, pe fondul ieftinirii tarifelor la servicii si a stagnarii preturilor la alimente, care au contrabalansat scumpirea marfurilor nealimentare.

Cele mai mici rate ale inflatiei au fost raportate de Irlanda (-0,7%), Portugalia (-0,6%) si Luxemburg (-0,3%). Comparativ cu luna anterioara, inflatia anuala s-a temperat in 15 state membre, a stagnat in patru si s-a accentuat in sapte dintre acestea, a mai anuntat Eurostat.

Inflatia anuala a fost in aprilie de 1,2% in UE, in usoara scadere fata de luna anterioara, cand fusese 1,3%, in timp ce in zona euro inflatia anuala a stagnat la 0,6% in aprilie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania, din nou tara cu cea mai mare inflatie anuala din UE