"Desi societatea a obtinut rezultate bune in cursul ultimilor ani, anul 2008 fiind chiar unul dintre cei mai buni ani de dupa 1989, anul 2009 se anunta a fi unul foarte dificil in conditiile actiunii unor factori defavorabili, precum reducerea in proportie de 40-50% a cererii de sare si calcar a unor beneficiari traditionali din industria chimica, reducerea veniturilor din export, reducerea cererii de sare pentru dezghetarea drumurilor datorita modificarilor climatice din ultima perioada, concurenta producatorilor de sare din Ucraina si Belarus care practica preturi de dumping bazate pe politica subventionarii de catre cele doua state a preturilor la combustibili, energie electrica, transport", a explicat Adrian Voicu, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca, pana la definitivarea si aprobarea unei strategii pe termen mediu si lung privind industria sarii in Romania si punerea in practica a acesteia, conducerea societatii are in vedere, cu prioritate, gasirea solutiilor pentru continuarea activitatii in actuala structura, in conditii de profit.

Societatea Nationala a Sarii a realizat anul trecut 2,5 milioane tone sare, in crestere cu 4% fata de 2007. Productia de calcar a societatii in 2008 a fost de 750.000 tone, mai mare cu 21,2%.

SALROM este singurul producator de sare autorizat din Romania. Societatea are un capital social de 40.936.410 lei. Actiunile sunt detinute in proportie de 51% de catre statul roman prin Ministerul Economiei si 49% de catre Fondul Proprietatea.

Principalele produse ale SALROM sunt sarea (gema, solutie, recristalizata) si calcarul. Societatea Nationala a Sarii are sapte sucursale: Exploatarea Miniera Ramnicu Valcea si salinele Slanic, Ocna Dej, Ocna Mures, Targu Ocna, Praid si Cacica.