Media de contractare a fondurilor alocate prin Programul Operational Regional este de 30%, cele mai multe contracte fiind semnate in regiunile Nord-Est si Centru, iar cele mai putine in regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud si Vest, a declarat vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur.
Raportul privind absorbtia fondurilor europene a fost prezentat de ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, in sedinta coalitiei.

"S-a luat o hotarare ca martea viitoare, in 26 mai, sa fie o analiza a absorbtiei fondurilor europene, in special pe Programul Operational Regional, analiza la care sa fie invitati toti presedintii in exercitiu ai Agentiilor de Dezvoltare Regionala", a declarat Flutur.

Este vorba despre cele opt Agentii de Dezvoltare Regionala, pentru a vedea ce se intampla in anumite regiuni, de ce au intarziat lucrurile si depunererea de proiecte, spune el.

"Intentionam sa stimulam ceea ce nu functioneaza si sa impartasim experienta pozitiva a unor regiuni care au mers foarte bine", a adaugat vicepresedintele PDL.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si