Un concern format din cinci investitori internationali construieste un terminal de cale ferata in orasul aradean Curtici, situat la frontiera cu Ungaria, valoarea investitiei fiind de aproximativ 15 milioane euro.
Suprafata pe care concernul isi va dezvolta activitatea este de 25 de hectare, momentan fiind ocupate peste 18 hectare. Pana in prezent, lucrarile sunt realizate in proportie de 90 la suta. La finalizarea investitiei, de la Curtici vor porni transporturi de containere spre mai multe orase europene, precum Bratislava, Budapesta, Sofia, Salonic.

"Avem o pozitionare geografica foarte buna, Curticiul fiind un important nod de cale ferata in aceasta zona a Europei. Dar, in alegerea Curticiului ca locatie pentru aceasta investitie a contat si dezvoltarea noastra economica, politica noastra permisiva in a atrage noi investitori, cat si intreaga strategie administrativa”, a declarat Nicolae Iotcu, presedinte Consiliul Judetean Arad, arata NewsIn.

Terminalul se afla pe Coridorul Pan European IV, la granita dintre Romania cu Ungaria, la 20 kilometri de municipiul Arad.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si