Romania ar putea sa-si recupereze calificativul din categoria investment grade in primavara anului viitor, in conditiile in care in toamna acestui an agentiile de rating ar putea imbunatati perspectiva tarii, a declarat viceguvernatorul BNR, Eugen Dijmarescu.
In prezent, doua din cele trei mari agentii de rating - S&P si Fitch - acorda Romaniei calificativ fara recomandare de investitii (junk), cu perspectiva negativa, dupa ce au coborat ratingul in toamna anului trecut, in timp ce Moody's a mentinut Romania pe ultima treapta - Baa3 - din categoria de rating cu recomandare de investitii, cu perspectiva stabila.

"Eu ma astept la o schimbare a perspectivei, in conditiile in care pana a un nou rating, cel din toamna, efectele punerii in aplicare a deciziilor ar trebui sa se vada si in economia reala, nu doar in documente", a spus Dijmarescu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca, in conditiile in care guvernul a luat deja masuri la nivel decizional, in primavara anului viitor agentiile de rating ar putea acorda Romaniei calificativ din categoria investment grade, "insa intai trebuie intoarsa corabia, de la outlook (perspectiva n.r.) negativ".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri