"Am discutat cu ministrul muncii si nu excludem cresterea salariului minim din a doua parte a anului, cand urmeaza sa vedem care vor fi rezultatele economice pe primul semestru", a spus Boc, la iesirea de la discutiile cu sindicatele si cu reprezentantii ministerelor pe tema legii unice a salarizarii, potrivit NewsIn.

Reprezentantii sindicatelor si ministerelor discuta la ora transmiterii acestei stiri, la Ministerul Muncii, includerea tuturor functiilor din sistemul bugetar in grila de ierarhizare a Legii unice a salarizarii.

Marti, ministrul muncii, Marian Sarbu, declara ca discutiile privind majorarea salariului minim pe economie vor fi reluate cu sindicatele in a doua jumatate a acestui an, si nu in prezent, intrucat revigorarea economiei este insuficienta pentru majorari salariale.

"Discutia legata de majorarea salariilor va fi reluata in a doua parte a anului, intrucat revigorarea economiei din acest moment este insuficienta pentru o crestere imediata a salariilor si nu sustine o crestere a salariului minim. Cred ca discutia legata de majorarea salariilor va fi reluata in a doua parte a anului", afirma Sarbu.