"Pana astazi, in cadrul acestei scheme care prevedea acordarea nerambursabila a 200.000 de euro pentru intreprinderile eligibile, valoarea totala a acestei scheme a fost pentru trei ani de 5 milioane de euro. Astazi (miercuri n.r.) am decis sa majoram valoarea acestei scheme de ajutor de stat de 20 de ori, la 100 de milioane (de euro n.r.) ", a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, potrivit NewsIn.

Pogea a spus ca, in 2009, Guvernul intentioneaza sa "plateasca efectiv" 20 de milioane de euro, iar in 2010 si 2011 - cate 40 de milioane de euro. Potrivit ministrului, de acest ajutor vor beneficia sute de intreprinderi.

De la inceputul anului au fost depuse 62 de cereri care au acordul de principiu pentru finantare, iar valoarea totala estimata a proiectelor de investitii este de 6,9 milioane de euro.

Pogea a precizat ca, in afara de aceasta schema de ajutor de stat, Ministerul Finantelor Publice ofera alte doua scheme de ajutor pentru sustinerea investitiilor, astfel incat valoarea ajutorului de stat nerambursabil pentru mediul de afaceri se ridica in 2009 la 146,3 milioane de euro.
Prin celelalte doua scheme se acorda ajutoare pentru investitii de peste 30 de milioane de euro care duc la infiintarea a minimum 300 de locuri de munca, respectiv pentru investitii de peste 100 de milioane de euro prin care se infiinteaza 750 de locuri de munca.