Organele de inspectie fiscala din structurile teritoriale si centrale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au facut 2.003 controale, in perioada 4 si 17 mai 2009, si au atras la bugetul general consolidat sume suplimentare de peste 381,87 milioane lei.

Astfel, Fiscul a efectuat 1.084 inspectii fiscale partiale, 264 de inspectii fiscale generale, 387 de controale inopinate, 121 de controale incrucisate si 147 de cercetari la fata locului, anunta NewsIn.

"Totodata, pentru deficientele constatate au fost inaintate organelor abilitate, in vederea continuarii cercetarilor, 13 sesizari penale pentru un prejudiciu de peste 1,59 milioane lei", potrivit ANAF.

Sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip "fantoma" si efectuarea de tranzactii fictive au fost principalele deficiente constatate, potrivit inspectorilor fiscali.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).
Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cum iti pregatesti compania pentru operatiunea "Iceberg"?