"Maine (n.red: miercuri), in sedinta de Guvern, veti afla toate aceste detalii", a declarat Boc, intrebat ce inseamna dobanzi mici pentru Programul "Prima Casa".

Premierul a adaugat ca ieridimineata a avut o discutie pe marginea programului guvernamental cu ministrul Finantelor, cu ministrul pentru IMM-uri si cu presedintele Fondului de Garantare. "Lucram atat la actul prin care modificam statutul Fondului de Garantare, pentru a-i da posibilitatea sa garanteze si achizitionarea primei locuinte, lucram la criteriile pe care le vom impune bancilor pentru a putea intra in acest program, iar maine (miercuri n.r.), dupa sedinta de Guvern, le veti cunoaste", a adaugat Boc, dupa ce a participat la lucrarile proiectului Guvernul privat, organizat de Business Standard, anunta NewsIn.

Premierul a precizat ca statul va lucra cu toate bancile care vor raspunde cerintelor impuse de Guvern: sa aiba reprezentare nationala, sa nu solicite un avans mai mare de 5% la contractarea creditului pentru achizitionarea unei locuinte si sa perceapa dobanzi sub cele practicate in acest moment pe piata.

Bancile vor fi incluse in programul prin care statul garanteaza creditele pentru achizitionarea primei locuinte doar daca solicita un avans de maximum 5% si daca au dobanzi scazute, a declarat saptamana trecuta premierul Emil Boc, precizand ca bancile vor fi selectate in urma unei licitatii organizate de Ministerul Finantelor.

Prin alocarea celor 100 de milioane de euro pentru acest program, prin Fondul de Garantare, ar putea fi achizitionate in 2009 locuinte in valoare totala de un miliard de euro, a mai spus premierul. Seful Executivului a precizat ca statul garanteaza un imprumut de cel mult 60.000 de euro pentru ca pretul mediu de achizitionare a unui apartament este, la nivel national, de circa 60.000 de euro.