"Romania are un potential deosebit in ceea ce priveste sursele de energie regenerabile, de exemplu solara, eoliana si hidro. Romania are valorificat numai 48% din potentialul hidroenergetic. Avem centrale construite de pe vremea lui Ceausescu. Cautam investitori strategici in sectorul hidro, din Rusia si Europa. Tara noastra poate fi un furnizor stabil de energie in Europa, prin potentialul pe care il are", a spus ministrul Videanu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, un alt potential insuficient valorificat este sectorul agricol, siderurgic si cel al industriei chimice.
Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania.
Compania a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei si are peste 5.000 angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Hidroelectrica, a incheiat primul trimestru din acest an cu o productie de 3,891 TWh, in scadere cu 11% fata de T1 2008, cand productia realizata a fost de 4,371 TWh.

Adriean Videanu a participat la Forumul Economic Europa-Rusia, ce se desfasoara la Bucuresti, in perioada 25-27 mai.