"A fost vorba despre o transmitere secundara de la cazul zero. Starea celor trei este buna", a mai spus Bazac, dupa sedinta Comitetului de urgenta desfasurata la Ministerul Sanatatii, scrie 9AM.

Femeia de 30 de ani reprezinta primul caz de gripa porcina inregistrat in Romania. Ea s-a intors pe 23 mai de la New York, dupa o escala la Paris, si s-a prezentat la medic dupa ce a facut febra mai mare de 38 de grade si tusea.

Romania, oficial pe harta tarilor cu gripa porcina

Bazac: Patru persoane, care au avut legatura stransa cu bolnavii, nu sunt infectate cu virusul H1N1


Ministrul Sanatatii a mai precizat ca patru dintre persoanele care au avut legatura stransa cu cei trei pacienti diagnosticati deja cu noua gripa nu s-au infectat cu virusul H1N1, potrivit analizelor de laborator.

"Ancheta epidemiologica care este in derulare a redus numarul de contacti ai familiei la 22, dintre care 15 reprezinta pasagerii cursei Air France. Alti patru dintre contacti, care au avut legatura stransa cu bolnavii, au fost testati, iar analizele de laborator nu confirma imbolnavirea. Toti contactii care au venit in legatura cu cele trei persoane infectate vor primi obligatoriu concediu medical sapte zile si vor sta izolati la domiciliu. Cei 15 din aeroport nu stiu sa va spun daca sunt cetateni romani sau straini", a mai spus Bazac.