Bugetul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) asigura, in prezent, finantari doar pentru 400 de IMM-uri, din totalul de circa 600.000, iar CNIPMMR solicita Guvernului majorarea acestuia, a declarat presedintele consiliului, Ovidiu Nicolescu.
"Programele lansate de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri au un buget care poate asigura finantari pentru 400 de IMM-uri, in timp ce pana in luna mai au depus solicitari de finantare 2.535 IMM-uri. Numarul total al IMM-urilor este de 600.000, ceea ce inseamna ca nivelul de aplicare este de sub 1%", a declarat presedintele Consilului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu, citat de NewsIn.

Presedintele CNIPMMR a salutat decizia guvernului, de majorare de 20 de ori a bugetului alocat schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea IMM-urilor, de la cinci milioane de euro, la 100 milioane de euro, buget valabil pentru anii 2009, 2010 si 2011.

Totodata, valoarea maxima a ajutorului de stat pentru o intreprindere este de 200.000 de euro, pana in 2011, reprezentand fonduri nerambursabile.

"Trebuie sa valorificam sprijinul Uniunii Europene, astfel incat ajutorul de stat sa ajunga la 500.000 de euro", a mai precizat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri