SNLO si CE Rovinari au trimis la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj instiintarile privind diponibilizarea mai multor sute de angajati, relateaza NewsIn.

„Am primit instiintarea ca vor fi disponibilizati 75 de angajati ai CE Rovinari si 600 de la SNLO. Disponibilizarea personalului are loc, la ambele unitati, una energetica, alta miniera, in baza Ordonantei 116. La data de 31 mai a.c., la nivelul judetului nostru se inregistreaza un numar de 12.657 de someri, din care 5.458 sunt neindemnizati. Rata somajului a ajuns la 8,6%“, a precizat Ana Maria Niculescu, purtatoarea de cuvant a AJOFM Gorj.

La CE Rovinari sunt angajati 3.920 de gorjeni, iar la SNLO, lucreaza 8.984 de ortaci.

„Vor fi disponibilizati 600 de angajati ai SNLO in baza prevederilor OUG 116 si vor primi plati compensatorii de 29.000 de lei de persoana, se vor acorda venituri complementare de la nivelul ajutorului de somaj pana la ajungerea la nivelul salariului mediu pe economie, pe o perioada cuprinsa intre 20 si 24 de luni, in functie de vechime. De asemenea, se va considera perioada de doi ani ca stagiu complet de cotizare in grupa speciala de munca pentru cei care vor iesi la pensie. Astfel, cei care vor pleca din sistem vor beneficia de anumite facilitati“, a declarat, Daniel Burlan, directorul general al SNLO.

„La noi acest proces se numeste pensionare la cerere si majoritatea celor 75 de angajati care pleaca, mai au foarte putin pana la pensie, sunt in varsta sau bolnavi. Oamenii in functie de prevederile OUG 116. Acest proces va insemna reduceri la cheltuielile salariale, mai ales ca oamenii pleaca pentru ca asa vor ei“, a spus Gheorghe Davitoiu, directorul general al CE Rovinari.

De asemenea, de la data de 1 august, 60 de angajati ai Uzinei Mecanice Sadu din localitatea Bumbesti-Jiu, societate cu capital de stat, vor fi concediati.