Valoarea lucrarilor executate pe DN 7 se ridica la 739,5 milioane lei (177 mil. euro), din care 435,5 milioane lei (104 mil. euro) este valoarea lucrarilor efectuate in judetul Arad.

„Am spus ca investitiile sunt o prioritate pentru Guvernul pe care il conduc si am trecut de la faza vorbelor la faza faptelor. Am primit promisiunea de la ministrul Berceanu ca intreg tronsonul, de la Sebes la Arad, va fi gata inainte de luna octombrie, iar in luna iulie va fi contractat intreg tronsonul. Asta este o dovada ca, pentru noi, infrastructura nu este o dovada doar pe hartie, ci si o dovada in fapte“, a spus Emil Boc, citat de NewsIn.

Premierul a mai mentionat ca, anul acesta, vor mai fi finalizate pasajul Baneasa de la Bucuresti, centura Clujului, 40 de kilometri din Autostrada Transilvania, 30 de kilometri din autostrada Bucuresti-Ploiesti, la nivel de astfalt.

„Nu exista solutie mai buna in perioada de criza decat sa sustii cu investitiile publice infrastructura Romaniei. Adica, in trecut ceea ce facea mai sectorul privat, anul acesta trebuie ca noi, statul, sa asiguram resurse financiare pentru investitii masive in infrastructura“, a mai afirmat Boc.

De asemenea, ministrul Transporturilor Radu Berceanu, a spus ca prin lucrarile la centura municipiului Arad se introduce un sistem care ajuta administratiile locale.

„Noi (Ministerul Transporturilor - n.r.) preluam o portiune de drum din oras, trecem traficul pe acolo cat timp dureaza reparatiile la centura, apoi reparam portiunea de drum din oras si o predam ca noua, ca sa nu fie afectata populatia din oras“, a spus Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca se intentioneaza realizarea unei parcari in zona orasului Nadlac, unde TIR-urile sa stationeze si de unde sa fie dirijate spre punctul de frontiera cu Ungaria, astfel incat acesta sa nu fie aglomerat, pe durata controalelor.