"Pur statistic, 2010 are toate sansele sa arate mai bine ca 2009 si sa avem crestere economica, pe fondul unei baze mai slabe. Este un argument stastistic, dincolo de cel structural", a spus Lazea la un seminar pe teme bancare.

Totodata, el a mentionat ca scaderea economiei din primul trimestru este un "efect clar" si al faptului ca in primele trei luni din 2008 Romania a inregistrat o crestere economica "extraordinar de mare", anunta NewsIn.

"Putini criticau supraincalzirea economiei, insa acum a venit nota de plata pentru exuberanta. (...) Depinde de noi cum va arata 2010 si depinde de respectarea acordului cu FMI sau nu", a mai spus Lazea.

Referitor la evolutia economiei in trimestrele II si III ale acestui an, economistul-sef al BNR a precizat ca se asteapta la o scadere a economiei fata de perioadele similare din 2008, insa nu a precizat ce estimari are pentru evolutia economiei de la un trimestru la celalalt.

Pentru acest an, FMI, dar si Comisia Nationala de Prognoza (CNP), estimeaza comprimarea economiei cu 4%, in timp ce pentru 2010 prognozeaza o stagnare.