Astfel, Fiscul a efectuat 13.584 de inspectii fiscale partiale, 7.021 de inspectii fiscale generale, 9.034 de controale inopinate, 2.658 de controale incrucisate si 2.964 de cercetari la fata locului.

In urma acestora, ANAF a inaintat organelor abilitate 58 de sesizari penale pentru un prejudiciu de peste 60,7 milioane lei, potrivit NewsIn.

Tot in mai, organele de inspectie fiscala au facut o parte dintre controale inopinate la contribuabilii care desfasoara activitati de comercializare sau depozitare a cerealelor (silozuri) si, respectiv, morarit si panificatie, in urma carora au emis propuneri de continuare a verificarilor cu inspectii fiscale, in vederea stabilirii de obligatii fiscale suplimentare la 89 de contribuabili.

"Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip 'fantoma', efectuarea de tranzactii fictive", se mai arata in comunicat.

Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.