Premierul Emil Boc a declarat la Alexandria cu prilejul unei vizite de sustinere a candidatilor la alegerile europarlamentare, ca Executivul are in vedere extinderea programului “Prima casa”, daca se va dovedi ca acesta are succes.
“Prin Programul “Prima casa” garantam locuinte in valoare de 1 miliard de euro si, daca programul va fi de suscces, Guvernul are resurse financiare prin programul garantiilor guvernamentale sa-l extinda si pentru alte sume”, a spus Emil Boc, transmite corespondentul NewsIn.

Programul “Prima Casa” nu exclude celelalte programe de constructii de locuinte aflate in derulare si nu ia fonduri de la acestea, a tinut sa mai precizeze premierul, “pentru a nu mai exista acel echivoc ca acest program ar lua banii dintr-o parte si a-i trimite in alta”. “Continuam atat programul de constructie de locuinte ANL, cat si cel deconstructii de locuinte sociale, sau programul de constructii de locuinte pentru cei evacuati din casele nationalizate.

Deci, “Programul Prima Casa” nu ia locul celorlalte programe guvernamentale, nu ia resursele finaciare ale acestora si le pune in programul Prima Casa. Pentru ca prin fiecare din aceste programe ne adresam unei categorii tinta”, a declarat premierul.

Emil Boc a afirmat ca acest program se adeseaza nu numai tinerilor, ci si tuturor acelora care nu au o locunta in proprietate si nici resurse financiare pentru a putea achita avansul solicitat de banci. “Programul “Prima casa” se adreseaza tinerilor, dar nu numai, in sensul ca nu sunt cei cu probleme sociale, nu sunt nici aceia care-si pot permite un credit ipotecar, sunt aceia care au un venit dar nu-si pot permite sa plateaca ratele la banca si sa dea avansul de 30 sau 50 % pentru achizitionarea primei locuinte”, a spus Boc.

Premierul a sustinut ca romanii pot apela la banci pentru a contracta credite in vederea achizitionarii de locuinte din data de 20 iunie, prima zi din care programul devine aplicabil, si pot sa intre in program toate persoanele care nu aveau o locuinta in proprietate la data publicarii Ordonantei de Guvern in Monitorul Oficial.

“Programul se va aplica incepand cu data de 20 iunie, data la care romanii vor putea merge la banci pentru a obtine acel credit garantat de stat in limita a 60.000 de euro pentru achizitionarea primei locuinte”, a spus Boc.

Acesta a mai sustinut ca sunt semnale pozitive ca programul va fi apreciat de romani, dar si de banci. Vor putea intra in program, insa, doar bancile care se vor conforma normelor metodologice ale programului si nu vor scade nivelul dobanziulor si al costurilor.

“Cel putin pana acum avem toate semnalele pozitive ca el este de interes pentru romani, ca de altfel si pentru banci. In urma discutiilor pe care le-am avut se manifesta un grad tot mai crescut de reactie si pentru banci de a intra in acest program. Noi nu vom refuza nicio banca, dar nu toate vor intra in program daca nu scad dobanda, daca nu scad costurile si daca nu pastreaza conditia privitoare la avansul maxim de 5 %, sa aiba o reprezentare nationala si sa se incadreze in ceea ce noi vom preciza in normele metodologice”, a spus Emil Boc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri