Cheltuielile guvernamentale se vor reduce cu aproape 22.000 miliarde lei
Majorarile de impozite convenite cu FMI vor duce la cresterea veniturilor colectate la bugetul de stat cu aproximativ 7.000 miliarde lei, iar cheltuielile publice vor fi reduse cu aproape 22.000 miliarde lei, sustin reprezentantii Ministerului Finantelor, justificand astfel deciziile convenite cu oficialii Fondului. Astfel, cresterea accizelor pentru alcool, tutun, benzina si motorina de la 1 aprilie, cu trei luni mai devreme fata de termenul initial, va aduce un plus de venituri de 3.726 miliarde de lei.

Tot la aceeasi data urmeaza sa fie majorate unele impozite care pana in prezent erau practic nesemnificative. Veniturile bugetare sunt estimate sa creasca cu 1.380 miliarde de lei, in urma cresterii impozitului pe dobanzi de la 1% la 10%, iar majorarea impozitului pe dobanzile obtinute de nerezidenti de la 5% la 10% va duce la cresterea veniturilor cu 121 de miliarde de lei.

Alte 1.350 de miliarde de lei vor fi atrase prin majorarea de la 1% la 10% a cotei de impozit pe castigurile de capital, iar fondurile suplimentare colectate sub forma de impozit pe tranzactiile imobiliare ale companiilor vor fi de 423 de miliarde de lei, dupa cresterea taxei pentru aceste operatiuni de la 10% la 16%. Reducerile de alocari bugetare vor fi de 1.327 miliarde de lei la capitolul de cheltuieli materiale si servicii, 5.928 miliarde de lei la subventii si transferuri, 4.924 miliarde de lei la cheltuieli de capital si peste 703 miliarde de lei la imprumuturi. in plus, creditele externe pentru ministere vor fi diminuate cu 20%, reprezentand o scadere de 9.109 miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri