Contributia Romaniei la bugetul european in primi trei ani, reprezinta 2,4 miliarde de euro, a declarat ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic, Gheorghe Pogea.

Potrivit oficialului roman, noile modificari fiscale au scos la suprafata 169.000 de locuri de munca de la momentul implementarii cotei unice, fiind imbunatatite veniturile la bugetul de stat.

Referitor la proiectele de infrastructura si la alte tipuri de proiecte ce urmeaza a fi implementate cu fonduri europene, Pogea a aratat ca acestea trebuie sa fie de interes national si european, sa produca dezvoltare si efecte economice. Nu in ultimul rand, desfasurarea acestora va trebui sa se petreaca intr-o cat mai mare transparenta.

Directorul general adjunct in Directia generala legislatie si impozite indirecte din ministerul Finantelor Publice, Victoria Tomi a aratat ca, de saptamana viitoare se vor relua discutiile intre mediul de afaceri si Ministerul Finantelor Publice prin intermediul Grupului de Dialog Social.

Presedintele Consiliului permanent UGIR, Stefan Varfalvi, a intarit necesitatea unor astfel de discutii, reamintind lipsa de transparenta a Ministerului Finantelor Publice din acest an.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si