Ministerul Muncii va prezenta in 2-3 luni o propunere privind deducerea contributiilor catre bugetul asigurarilor sociale pentru companiile care mentin sau isi angajeaza in plus personal pe timp de un an, a declarat, ministrul Marian Sarbu.

"Sper ca in maxim 2-3 luni sa venim cu o formula pentru ca, incepand de anul viitor, sa putem discuta de deduceri, de o diminuare substantiala a contributiilor pentru cei care mentin sau adauga locuri de munca. Cred ca e posibila o reducere a contributiilor sociale pentru cei care pastreaza locurile de munca. Voi avea o discutie mai aplicata cu ministrul finantelor pe aceasta tema, astfel incat cei care isi pastreaza numarul de angajati la sfarsitul anului sa poata beneficia de unele deduceri fiscale", a spus Sarbu.

Ministrul nu a dat detalii legate de marimea reducerii contributiilor la bugetul asigurarilor sociale platite de angajatori.

Marian Sarbu a raspuns astfel solicitarii reprezentantilor patronatelor prezenti la Guvernul Privat, eveniment oragnizat de Business Standard si The Money Channel, care au cerut o diminuare semnificativa a contributiilor platite la stat pentru a trece cat mai usor peste perioada de criza economica.

O reducere a contributiilor cu 25%, posibila doar in cazul unui imprumut extern de 10-15 miliarde euro

Ministrul muncii le-a spus reprezentantilor mediului privat ca o diminuare semnificativa a contributiilor platite la stat cu 25% ar fi posibila doar in cazul in care Romania s-ar putea imprumuta din mediul extern cu 10-15 miliarde euro pentru a acoperi deficitul bugetului de pensii.

"Daca Romania ar avea posibilitaea sa ia un imprumut de 10-15 miliarde euro pe termen de 10-15 ani ca sa acopere deficitul pe fondul de pensii, am putea micsora chiar si cu un sfert contributiile sociale", a explicat Sarbu.

El a subliniat ca, daca s-ar reduce in acest moment contributiile, s-ar produce un dezechilibru in ce priveste incasarile la buget si nu ar mai fi bani pentru plata pensiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si