Presedintele Agentiei Nucleare, Ion Nastasescu, a declarat ca nu a fost contactat personal pentru a participa la Comitetul de Urgenta si ca Eugen Banches a vorbit la telefon cu cineva care l-a asigurat ca participarea lor acolo nu este obligatorie.
"Nu m-a invitat nimeni personal la acest Comitet de Urgenta. Este adevarat, insa, ca Eugen Banches, colegul meu, a fost sunat de la secretariatul tehnic al Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Nu ni s-a spus ca trebuie neaparat sa mergem. Noi am fost asigurati ca nu este obligatorie prezenta noastra acolo. Daca stiam ca este obligatoriu sa particip, macar l-as fi trimis pe Banches", a declarat presedintele Agentiei Nucleare, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca nu a trimis pe nimeni la Comitet, in locul lor.

Ion Nastasescu si Eugen Banches se afla de ieri la simpozionul NucInfo'Day, la Pitesti, organizat de Agentia Nucleara.

Sase persoane, majoritatea secretari de stat, au lipsit de la Comitetul National de Urgenta, au declarat pentru NewsIn participanti la intalnirea de vineri, dupa ce premierul Emil Boc a avertizat ca absentii de la aceste intruniri ar putea fi inlocuiti.

Cele sase persoane sunt Catalin Rosculete, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Marin Anton, secretar de stat la Transporturi, Ion Nastasescu, presedintele Agentiei Nucleare, si Eugen Banches, consilier la Agentie, secretar de stat Marius Fecioru de la Ministerul Comunicatiilor, si Constantin Mitu, de la Ministerul Educatiei.

Seful Executivului i-a avertizat pe reprezentantii institutiilor publice ca nu accepta absentarea de la intrunirile Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

"Nu exista niciun fel de justificare de a nu fi prezent la o reuniune exceptionala a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, exceptand situatiile cand tu esti trimis sa rezolvi o situatie de urgenta. De aceea, am dispus masurile necesare, cei care lipsesc vor fi imediat inlocuiti si demisi si pusi oameni care sa asigure continuitatea functionarii statului, inclusiv intr-o asemenea situatie", a declarat Emil Boc.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Finanțele verifică cum au fost cumpărate 1,75 mil. măști
Setari Cookie-uri