Sansele Romaniei de a avea comisar european pentru agricultura au scazut

Ministrul agriculturii Ilie Sarbu a declarat ca este resemnat in privinta numirii unui comisar european pentru agricultura avand in vedere sansele mici pe care le are Romania in conditiile in care Franta a facut deja o nominalizare.
"Acum sunt resemnat. Am vazut ca Michel Barnier ministru al agricuturii din Franta a fost deja nominalizat pentru functia de comisar de catre Sarkozy. Pe aceasta zona cred ca lucrurile sunt aproape clare, dar sigur pot lua si o alta turnura" a declarat ministrul agriculturii Ilie Sarbu, citat de NewsIn.

Ministrul a mai adaugat ca s-ar bucura sa fie numit un comisar roman pe agricultura la Bruxelles pentru ca i-ar usura negocierile.

"Pe noi ne-ar bucura sa fie un comisar din Romania pe agricultura pentru ca mi-ar usura sarcina, deoarece as putea vorbi cu un comisar care stie exact ce se intampla in Romania caruia nu ar trebui sa ii mai explic de ce mai solicit un sprijin sau o prelungire la o perioada de tranzitie" a mai spus Ilie Sarbu.

Ministrul agriculturii padurilor si dezvoltarii rurale a fost prezent la Sinaia la Conferinta Nationala a Sindicatelor din Agricultura organizata de Federatia Agrostar.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri