Un pofesor debutant va castiga 3.300 lei, salariu brut, iar un profesor care si-a luat definitivatul - maximum 4.300 lei, in timp ce un invatator cu studii medii si vechime de peste 40 ani va avea un salariu de 3.600 lei, potrivit grilei finale unice de salarizare convenite de Ministerele Educatiei si Muncii.
Totodata, un profesor cu gradul II va castiga maximum 4.900 lei, iar un profesor cu gradul I cu o vechime de peste 40 de ani - 5.500 lei,anunta NewsIn.

Un invatator debutant, un educator si un maistru cu studii medii vor avea coeficienti in grila unica de salarizare cuprinsi intre 2,77 si 3,50, respectiv un salariu maxim de 2.100 lei, calculat la salariul minim brut pe economie, de 600 lei.

Cat priveste invatamantul superior, salariile pornesc de la 2.844 lei, pentru un asistent universitar cu vechime minima, pana la 7.800 lei, pentru un profesor universitar cu vechime maxima.

Astfel, un asistent universitar ar urma sa castige intre 2.844 lei si 4.500 lei, avand coeficienti in grila cuprinsi intre 4,74 si 7,50, iar un connferentiar universitar intre 4.512 lei si 6.000 lei, in functie de vechime.

Profesorii universitari vor avea salarii cuprinse intre 5.814 lei si 7.800 lei, coeficientii fiind cuprinsi intre 9,69 si 13.

Documentul convenit de reperezentantii Ministerului Educatiei si cei ai Ministerului Muncii mai prevede introducerea in salariul de baza a sporurilor de stabilitate, de vechime si a celui neuropsihic pentru angajatii din invatamant.

In categoria sporurilor vor fi cuprinse, insa, salariul de merit, gradatia de merit si indemnizatia de conducere, care vor putea reprezenta cumulat maximum 30% din salariul de baza.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri