Executivul a adoptat un memorandum privind asigurarea resurselor financiare si plata ajutorului aferent sectorului agricol, incepand cu luna august, stabilind si infiintarea unei comisii mixte pentru verificarea in punctele vamale a calitatii produselor lactate venite din state terte, a anuntat Boc, citat de NewsIn.
Primul ministru a declarat, la finalul sedintei de Guvern, ca in urma discutiilor purtate saptamana trecuta cu fermierii, a fost adoptat un memorandum care prevede asigurarea resurselor financiare si plata ajutoarelor aferente sectorului agricol, incepand cu august 2009, "adica plata la timp pentru sectorul zootehnic prin mecanimsul identificat impreuna cu Ministerul Finantelor".

Boc a adaugat ca fermierii romani sunt dezavantajati de faptul ca, din import, "nu intotdeauna vine lapte de cea mai buna calitate, ceea ce creeaza concurenta neloiala pe piata interna". "Pentru a respecta concurenta loiala si cadrul legislativ european, am decis infiintarea unei comisii mixte formate din reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, ai Directiei generale a vamilor, a Inspectoratelor fitosanitare vamale si ai Organizatiei profesionale a fermierilor, pentru verificarea, in punctele vamale, a calitatii produselor venite din state terte" a mai spus premierul.

O alta decizie luata de Guvern se refera la compensarea datoriilor la bugetul de stat ale producatorilor agricoli, cu sumele cuvenite acestora cu titlu de sustineri financiare, prevazute anual in bugetul Ministerului Agriculturii. In plus, "Ministerul Agriculturii si MAI au fost desemnate ca mediatori in discutia cu consiliile locale in vederea utilizarii pasunilor la dispozitia crescatorilor de animale precum si la formele asociative ale crescatorilor de animale" a mai spus Boc.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri