Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 30 de zile, relateaza NewsIn.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a solicitat instantei, pe 25 ianuarie, sa oblige Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii sa renunte la festivalul "Topul National al Firmelor Private din Romania", deoarece Camera organizeaza, la randul ei, "Topul National al Firmelor din Romania".

Totodata, Camera de Comert si Industrie a cerut Tribunalului Bucuresti sa ii anuleze Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii dreptul pentru aceasta marca si sa ii oblige pe reprezentantii acestui for sa plateasca si despagubiri.

Camera de Comert si Industrie si-a motivat cererea aratand, prin actele depuse la dosar, ca aceasta este responsabila, prin lege, de organizarea unui festival cu denumire asemanatoare, si anume "Topul National al Firmelor din Romania".

"Prin legea 335/2007, Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza <<Topul National al Firmelor din Romania>> si alte topuri de anvergura nationala si internationala, astfel, legea acordand exclusivitate Camerei de Comert, pentru organizarea festivitatii", se arata in actiunea depusa la Tribunalul Bucuresti de catre reprezentantii Camerei.

De asemenea, Camera de Comert si Industrie considera ca similaritatea denumirilor, identice la nivel conceptual, induce in eroare beneficiarii si creeaza "un risc de confuzie directa sub aspectul provenientei".

De cealalta parte, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a depus o cerere reconventionala, prin care solicita magistratilor sa respinga actiunea Camerei de Comert si Industrie si, mai mult, sa o oblige la plata unor despagubiri in valoare de 15.000 lei, reprezentand daune morale aduse acestui consiliu, "ca urmare a atingerii onoarei si dreptului la imagine".

Confederatia patronala pentru IMM-uri arata ca marca festivalului e inregistrata la OSIM din aprilie 2005 si este valabila pana in anul 2015. Legea prin care Camera de Comert si Industrie poate sa organizeze celalalt festival a aparut in anul 2007, adica la doi ani de la inregistrarea la OSIM a marcii ce apartine Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Consiliul Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii mai arata, in actele depuse la dosarul din instanta, ca organizeaza festivalul "Topul National al Firmelor Private din Romania" inca din anul 1993, festival prin care se promoveaza imaginea intreprinzatorilor din Romania la nivel national si international. Anual, la aceasta festivitate, participa in jur de 1.000 de intreprinzatori.