Comisia Europeana (CE) a trimis Romaniei o atentionare sa renunte la tarifele reglementate pentru consumatorii casnici, iar procedura de infringement nu a fost declansata inca, a declarat directorul general in cadrul ANRE, Maria Manicuta.

"Probabil Romania va face un calendar de renuntare la tarifele de reglementare pentru consumatorii casnici. Banuiam ca se va intampla asa, probabil ca toate tarile europene au primit aceste atentionari, intrucat, in afara de Anglia, toate tarile au tarife reglementate", a spus directorul ANRE, citat de NewsIn.

Maria Manicuta a mai spus ca, daca in cursul zilei de astazi, vor sosi la Ministerul Economiei aceste atentionari, atunci la Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) vor ajunge mai tarziu.

"Nu a fost declansata procedura de infringement, sunt doar niste atentionari", a precizat aceasta.

De asemenea, secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Tudor Serban, prezent la eveniment, a spus ca va vedea in ce masura este ministerul implicat in aceste atentionari si ca va da un raspuns.

"Din cate stiu eu, sunt patru atentionari, dintre care doua se refera la reglementator si celelalte doua la societatile noastre. Vom da un raspuns in masura in care vom avea argumente", a mentionat Tudor Serban.

Potrivit unor surse comunitare citate miercuri de corespondentul Radio Romania Actualitati la Bruxelles, Comisia Europeana pregateste deschiderea mai multor proceduri de incalcare a legislatiei europene (infringement) impotriva Romaniei. Patru dintre aceste proceduri se refera la piata energiei si gazului.

Astfel, Romania nu ar fi implementat doua directive din 2003 referitoare la preturile reglementate pentru gaz si energie electrica. De asemenea, alte doua regulamente, unul din 2003 si altul din 2005, au fost incalcate, Romania fiind acuzata de lipsa de transparenta in comunicarea de informatii legate de capacitatile de transport si stocare a gazului si energiei electrice pe termen lung.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Crestere COLOSALA a importurilor de gaze in 2019