"S-au luat in calcul diferite programe. O ieftinire a energiei electrice ar produce perturbatii in Sistemul Energetic National (SEN). Cel mai probabil, preturile vor ramane constante. O reechilibrare in conditii de criza ar fi dificila", a precizat Petru Lificiu, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a mai spus ca saptamana viitoare va da un raspuns in ceea ce priveste decizia exacta luata de ANRE privind pretul energiei electrice, relateaza NewsIn.

Presedintele ANRE a afirmat marti, prezent la un eveniment in Suceava, ca autoritatea are in calcul trei programe ce prevad o posibila reducere de cateva procente a pretului la electricitate, pentru cele trei categorii de consumatori, de inalta tensiune, tensiune medie si joasa tensiune.

Energia electrica de inalta tensiune alimenteaza circa 100 de companii mari din industrie, cu tensiune medie sunt alimentati aproximativ 14.000-15.000 de agenti economici si 100.000 de consumatori casnici, iar alte opt milioane de casnici, prin joasa tensiune.

Gazele s-au ieftinit cu 5%, incepand cu 1 iulie, pentru toti consumatorii, decizie publicata in Monitorul Oficial.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.