Reducerea TVA-ului la alimente, pe masa de sedinta a coalitiei

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a declarat ca va propune in urmatoarea sedinta a coalitiei reducerea TVA pentru alimente la 5%.
"Lunea viitoare, la intalnirea coalitiei, o sa pun problema transant si, daca nu se doreste, atunci trebuie sa ne hotaram daca lucrul acesta... noi, ca partid social-democrat, mai putem sa acceptam lucrul acesta sau nu? Sau ne batem pentru alte teme care nu sunt relevante? Vrem sa o rezolvam, exista solutie, demonstram, practic, cu creionul pe hartie, dar eu va promit sa avem acest punct de vedere impreuna cu Ministerul Finantelor, sa-l sustinem impreuna in guvern, sa demonstram ca, de fapt, castigam din asta, nu pierdem", a declarat Ilie Sarbu, in cadrul dezbaterii Guvernul privat, organizata de publicatia Business Standard.

Reactia ministrului a venit ca raspuns la problema evaziunii fiscale pe care reprezentatii acestui sector au ridicat-o in cadrul discutiilor de luni, 29 iunie.

Acestia au subliniat ca odata cu inceperea campaniei de recoltare incepe si evaziunea fiscala, care acapareaza tot lantul, de la productia de cereale pana la fabricarea si comercializarea produselor de panificatie.

Acestia au mai spus ca singura metoda eficienta de combatere a acestei evaziuni fiscale este reducerea TVA la 5%.

"Problema cea mai mare este evaziunea fiscala care se manifesta pentru inceput in campania de recoltare. Aproape totul se vinde fara documente. S-a facut un calcul din care a rezultat ca bugetul statului este prejudiciat cu un miliard de euro", a spus presedintele Rompan, Aurel Popescu.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri