"Pot sa va spun ca vis-a-vis de toate discutiile pe care le-am avut privind toata actiunea economica pe care a dus-o Guvernul pana acum, din punctul meu de vedere, cea mai proasta actiune cred ca este impozitul forfetar. Cred ca cea mai proasta actiune pe care a luat-o Guvernul din punct de vedere economic de la inceput pana acum este impozitul forfetar, si am spus si in coalitie si am sa spun pe toate drumurile pentru ca este anapoda, este o chestie care te scarpini cu pieptenul pe spate, daca ati vazut formula asta", a declarat liderul pesedistilor bucuresteni, potrivit NewsIn.

Intrebat daca are de gand sa propuna eliminarea acestui impozit, Vanghelie a spus ca are o echipa care lucreaza pe acest subiect, ca va organiza consultari publice si, la final, va veni cu o solutie concreta, "nu demagogica".

"Ma voi concentra, am o echipa de specialisti, ma voi concentra exact cu niste propuneri viabile, care eu le consider ca pot fi puse in aplicare, o sa le propun si la partid, o sa le propun si in coalitie, si populatiei, cred ca o sa facem si niste intalniri la Bucuresti, cu o parte a populatiei Bucurestiului, daca va fi cazul o sa facem intalniri si cu populatia Romaniei din Giurgiu, din Galati, din Craiova, unde p sa mergem. Nu o sa vin sa propun niste lucruri demagogice, care nu trebuie sa fie puse in practica, cu logica, trebuie sa vedem ce am castigat si ce am pierdut, cate firme s-au desfiintat de la inceputul anului, cat castigau si cine creea evaziunea si cine a ramas", a adaugat el.

"Cred ca Guvernul va trebui sa reflecteze, dar rapid, nu peste sase, nu peste opt luni, nu peste 12, dar va trebui pentru ca impozitul forfetar a creat un blocaj in sistemul economic. E una din masurile practice si necreand probleme foarte mari bugetului", a conchis el.

Liderii PSD, in frunte cu Mircea Geoana, au criticat in prima parte a anului introducerea impozitului forfetar. Ulterior, Mircea Geoana si-a nuantat declaratiile pe acest subiect. In aprilie, Geoana declara ca nu este "un fan al impozitului forfetar”, dar ca sporirea veniturilor bugetare a fost o preconditie a acordului cu FMI.